Pohjola Rakennus Oy Suomi logotype

Vantte Arola

projektipäällikkö

Tällä hetkellä projektipäällikkönä työskentelevä Vantte Arola aloitti Pohjola Rakennuksella jo vuonna 2014, ja on uransa aikan päässyt toteuttamaan itseään monipuolisesti eri rakennusalan tehtävissä.

Vantella rakennusala tulee niin sanotusti verenperintönä, sillä hän on rakennusalan ammattilainen jo neljännessä polvessa. Vantte on päässyt tekemään töitä rakennusalalla jo teini-iästä lähtien, ja ensimmäinen kesätyökin on edelleen tuoreena mielessä. Silloin 14-vuotias Vantte pääsi kesäksi mukaan omakotitalo- ja kesämökkiprojektiin, eikä paluuta alalta enää ollut.

Myöhemmin Vantte lähti opiskelemaan ammattikoulun ja lukion yhdistelmätutkintoa talonrakennuspuolelle, jonka jälkeen odottivatkin jo Kotkan ammattikorkeakoulun rakennusalan insinööriopinnot. Opinnot päättyivät valmistumiseen vuonna 2013, jonka jälkeen tuore insinööri jatkoi työelämään Lemminkäiselle. Eipä aikaakaan, kun muutto Kotkasta Helsinkiin kuitenkin koitti, ja Vantte aloitti työnjohtajana Pohjola Rakennuksen palveluksessa.

Ura Pohjolalla on vienyt Vanttea monipuolisesti eri tehtäväkokonaisuuksiin, ja tällä hetkellä hän työskentelee projektipäällikkönä. Vanten työ on monipuolista ja vaihtelevaa, ja päivät koostuvatkin muun muassa suunnittelun ohjauksesta ja viranomaisasioiden hoidosta rakennushankkeisiin liittyen. ”Parasta töissä on ehdottomasti se, että pääsee tekemään monenlaisia hommia kivojen työkavereiden kanssa.” Vantte kertoo. Sopivan kokoinen yritys tarjoaa hänen mukaansa näppärät ja nopeat toimintatavat päivittäiseen työskentelyyn.

Vantte on itse luottanut opiskelun voimaan työllistymisessä, ja antaakin kaikille alalle haluaville vinkin: opiskelu kannattaa aina. Se helpottaa alan tuntemusta ja työnsaantia myös tulevaisuudessa, sekä antaa mahdollisuuksia valita juuri sen paikan, johon itsellä on halu päästä. Uteliaisuus ja avoimuus ovat myös iso plussa, joten omaan työhönsä kannattaa Vanten mukaan suhtautua ajatellen, että se voi tuoda vaikka mitä uutta tullessaan.

Joko Pohjola Rakennus Oy Suomi on työpaikkasi?

Osallistu rekrytointiin, löydä seuraava kollegasi.

@pohjolarakennus.fi